Anonyymit hakukoneet ja yhteisöpalvelut

Aikaisemmin uutisoitiin kuinka Yhdysvaltain NSA-vakoiluorganisaatiolla on vapaa pääsy mm. Googlen, Facebookin, Youtuben, Microsoftin ja Applen käyttäjätietoihin. Aiemmin on kerrottu myös kuinka paljon tietoa kyseiset organisaatiot kävijöistään keräävät.

Google-banned

Tämä kaikki on kuitenkin mahdollista kiertää käyttämällä tietoturvasta paremmin huolehtivia palveluita.

 

Disconnect Search

https://searchbeta.disconnect.me/

Disconnect hakukoneen avulla voit tehdä hakuja turvallisesti eri hakukoneiden välityksellä. Valittavana on Google, Bing, Yahoo, DucDuckGo ja Blekko. Kaikki haut kulkevat välityspalvelimen kautta, joten voit hakea tietoa jälkiä jättämättä.

 

Startpage

https://www.startpage.com/suo/

”Hakukone, jossa on maailman paras tietosuoja.”

Aikaisemmin IxQuick nimellä tunnettu täysin anonyymi hakukone, joka ei tallenna käyttäjistä mitään tietoja – ei edes IP-osoitteita. Palvelulta löytyy mm. European Privacy Seal -merkki, joka kertoo korkealle viritetystä tietoturvasta. Startpage käyttää hakutuloksissaan Googlen hakutuloksia, mutta niin että niistä ei tallennu tietoja mihinkään. Käyttäjä saa siis korkealaatuisia hakutuloksia täysin anonyymisti.

Startpage tarjoaa myös omaa välityspalvelinta hakutuloksissa. Klikkaamalla Näkymä Ixquick-välityspalvelun kautta linkkiä, voit myös surffailla nettisivuilla sen enempiä jälkiä jättämättä.

 

DuckDuckGo

https://duckduckgo.com/

DuckDuckGo on Yhdysvaltalaisen Gabriel Weinbergin vuonna 2008 perustama hakukone, jonka kautta kävijä voi tehdä hakunsa anonyymisti. DuckDuckGo:lla on oma hakurobotti, jonka lisäksi se käyttää myös monia muita palveluja indeksoidessaan netin sisältöä. DuckDuckGo ei tallenna IP-osoitteja, kävijädataa, eikä muutakaan tietoa jolla kävijän pystyisi yksilöimään.

 

Gibiru

http://gibiru.com/

Uusimpana tulokkaana anonyymien hakukoneiden listalla on Gibiru. Gibirun hakualgoritmit ovat hyvin lähellä Googlea, joten hakutuloksetkin mukailevat lähes Googlen hakutuloksia. Mutta toisin kuin Google, Gibiru ei tallenna kävijöistään minkäänlaisia tietoja. Loistava ja turvallinen vaihtoehto tämäkin siis!

 

Diaspora – Vaihtoehto Facebookille

http://www.diasporaproject.org/

Diaspora on avoimen lähdekoodin yhteisöpalveluohjelma. Diasporan kehityksessä on huomioitu ennenkaikkea käyttäjien yksityisyys. Palvelu myös antaa käyttäjien itse päättää omien tietojensa käyttämisestä.

Diaspora verkosto muodostuu useista ohjelmaa käyttävistä palvelimista, eli podeista. Kaikki tieto joka palvelimien välillä liikkuu, kulkee salattuna. Ohjelma toimii samalla periaatteella kuin muutkin yhteisöpalveluohjelmat kuten Facebook ja Google+, mutta tekee sen käyttäjän yksityisyyttä kunnioittaen.

Mukaan voit liittyä osoitteessa https://www.joindiaspora.com

FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInBlogger PostDigg
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 + kuusi =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>